streda 26. októbra 2011

TUŽME SILU KAŽDÚ CHVÍĽU

Týždeň ubehol ako voda a my sme sa opäť stretli v dobrej nálade pri plnení netradičných disciplín. Tentokrát sme si zasúťažili v silovom štvorboji. Kapacitu našich pľúc preverila súťaž v posúvaní papierovej guličky za pomoci vlastného dychu. Pri jej plnení sme sa potrápili trošku viac, lebo okrem fúkania do guličky sme museli prekonávať aj rôzne prekážky a nástrahy. To, že silu máme dokonca aj v ukazovákoch, sme zistili pri ťahaní debničiek s gaštanmi.Mnohí dokázali prejsť vytýčenú trasu s plne naloženými debničkami bez toho, aby stratili čo i len jeden gaštan. Silu a obratnosť prstov sme si otestovali aj pri zdolávaní slalomovej dráhy šprnganím do uzáverov z umelej hmoty. Fígeľ bol v tom, že sme museli odhadnúť veľkosť sily, aby "frčka" do vrchnáka nešla ďaleko za métu, ale tam, kde potrebujeme. Záverečnou disciplínou bolo klasické pretláčanie, ktoré mnohokrát skončilo nerozhodne. Deti bojovali ako draci a veru ani jeden z víťazov nezískal prvenstvo zadarmo.





streda 19. októbra 2011

SILÁCI Z 1.A

O tom, že najsilnejšie nemusí byť vždy len najvyššie dieťa z triedy, sme sa presvedčili pri súťažiach o najväčšieho siláka 1.A triedy. V najrozličnejších disciplínach sme si porovnávali nielen silu rúk, ale aj dlaní, nôh či dokonca silu svojho dychu. Okrem tradičného preťahovania lanom sme sfukovali sviečku z rôznych vzdialeností,  za pomoci fúkania do slamky sme dávali do pohybu polystyrenové gule, lámali špajdle jednou rukou, alebo zápasili ako kohúti na dvore. V tomto zábavnom dokazovaní sily budeme pokračovať aj nabudúce.

streda 12. októbra 2011

SÚŤAŽÍME S VRECÚŠKAMI

Na túto netradičnú disciplínu sme potrebovali aj netradičné náčinie. Boli ním uzávery z PET fliaš zašité vo vrecúškach z pevnej látky. Veľmi dobre nám poslúžili nielen ako méty, ale aj ako štafetové kolíky, ktoré sme si pri jednotlivých súťažiach odovzdávali. Prenášali sme ich vo dvojiciach jeden druhému na chrbte ( ako fúrik ), skákali sme s nimi medzi stehnami ( ako klokani), behali sme z miesta na miesto ( znášali sme do hniezda vajíčka ako orly, kradli vajíčka z hniezda ako kuny ), roznášali sme ich k métam ( ako poštár listy ), brali jeden druhému ( ako myši z komory syr )... Prekvapilo nás, koľko zábavy sa dá zažiť s nepotrebným materiálom, ktorý by sa inak stal obyčajným odpadom.